Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 25. децембар 2012.

Prokule sa suvim rebrima i slaninom


Potrebno-

3manje glavice kiselog kupusa,2 glavice crnog luka,2 lovora,suve slanine i suvih rebara po zelji,biber u zrnu,aleva paprika,ulje.

  1.  Suva rebra i suvu slaninu iseći na parčad. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Tri manje glavice kiselog kupusa oprati, iseći preko korena na osmine i koren odstraniti.

    U veći lonac na dno staviti polovinu isečene suve slanine, preko nje jednu isečenu manju glavicu kiselog kupusa, preko kupusa drugi deo suve slanine, po jednu polovinu  suvih rebara i crnog luka, 2 lista lorbera,  zrna bibera .
     Slaganje ponoviti istim redom, završiti kupusom, odozgo posuti alevom panrikom i preliti uljem.
     Naliti hladnom vodom da ogrezne, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi 3-4 časa. Jelo probati i po potrebi posoliti. Gotov kupus ne treba da ima mnogo safta.
    Ne moze se opisati divan miris ovog jela dok se sprema,a napolju snezic veje....
    Sluziti obavezno uz proju ili projarice.

Нема коментара: