Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 25. децембар 2012.

Zimska prevrnuta torta

Potrebno-
1kg zimskih jabuka,10 kasika secera,1 vanilin secer,malo cimeta,5 jaja,5 kasika brasna,slag.
Jabuke ocistiti pa iseci na kockice ili izrendati na krupnije rende.U vecoj ,dubljoj serpi sipati 5 kasika secera ,preko staviti jabuke.Preko jabuka sipati vanilu i cimet.U zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispeci jabuke.
Za to vreme u odgovarajucoj posudi umutiti patispanj-odvojiti zumanca od belanaca,mikserom prvo mutiti belanca.Dodati 5 kasika secera,zumanca i na kraju brasno.Gotovo je sa mucenjem kada se stvore mehurici.
Preko ispecenih jabuka polako sipati unucenu smesu.
Peci dok ne porumeni,proveriti cackalicom.
Pecenu tortu prevrnuti na okruglu tacnu i ostaviti da se dobro ohladi.
Ohladjenu tortu ukrasiti slagom.


Нема коментара: