Potrebno-
1kg zimskih jabuka,10 kasika secera,1 vanilin secer,malo cimeta,5 jaja,5 kasika brasna,slag.
Jabuke ocistiti pa iseci na kockice ili izrendati na krupnije rende.U vecoj ,dubljoj serpi sipati 5 kasika secera ,preko staviti jabuke.Preko jabuka sipati vanilu i cimet.U zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispeci jabuke.
Za to vreme u odgovarajucoj posudi umutiti patispanj-odvojiti zumanca od belanaca,mikserom prvo mutiti belanca.Dodati 5 kasika secera,zumanca i na kraju brasno.Gotovo je sa mucenjem kada se stvore mehurici.
Preko ispecenih jabuka polako sipati unucenu smesu.
Peci dok ne porumeni,proveriti cackalicom.
Pecenu tortu prevrnuti na okruglu tacnu i ostaviti da se dobro ohladi.
Ohladjenu tortu ukrasiti slagom.
1kg zimskih jabuka,10 kasika secera,1 vanilin secer,malo cimeta,5 jaja,5 kasika brasna,slag.
Jabuke ocistiti pa iseci na kockice ili izrendati na krupnije rende.U vecoj ,dubljoj serpi sipati 5 kasika secera ,preko staviti jabuke.Preko jabuka sipati vanilu i cimet.U zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispeci jabuke.
Za to vreme u odgovarajucoj posudi umutiti patispanj-odvojiti zumanca od belanaca,mikserom prvo mutiti belanca.Dodati 5 kasika secera,zumanca i na kraju brasno.Gotovo je sa mucenjem kada se stvore mehurici.
Preko ispecenih jabuka polako sipati unucenu smesu.
Peci dok ne porumeni,proveriti cackalicom.
Pecenu tortu prevrnuti na okruglu tacnu i ostaviti da se dobro ohladi.
Ohladjenu tortu ukrasiti slagom.
Нема коментара:
Постави коментар