Претражи овај блог

Читаоци

субота, 21. септембар 2013.

Bogata projara


  •  2 solje kukuruznog brasna/solja je 250g 
  •  1 kesica praska za pecivo
  •  3 jaja
  •  125 ml mleka
  •  125 ml ulja
  • 500g obarene blitve ili spanaca
  •  150 gr belog sira,izmrvljenog
  •   soli po ukusu
  •  100 ml mineralne vode
  •   100g seckane slanine
  •  150 gr iseckane sunke                                                                                                                    Rernu zagrejati na 180 stepeni.Sitno iseckati sunku i slaninu.Obarenu blitvu procediti pa narezati sitnije.Sir izmrviti.U odgovarajucoj posudi,mikserom,prvo mutiti jaja ,pa postepeno dodavati ostale sastojke,osim blitve,slanine i sunke.Kiselu vodu dodati na kraju po malo,da se dobije mekse testo.Sipati pola smese,pa preko sunka,slanina i blitva i odozgo drugu polovinu smese.Peci ili u plehu ili vatrostalnoj po zelji koju debljinu hocete.Peci oko 45min.Probati cackalicom da li je gotova.Malo prekriti gotovu,pa tek onda seci.Sve ovo mozete i sipati u kalup za mafine i dobicete 12 mafina.  
  • Napomena-jos lepse ce biti ako slaninicu i sunku malo preprzite na vrelom ulju,pa procedite od masnoce pre stavljanja u projaru.Ja sledeci put pravim tako.:)    
  •                                                                

Нема коментара: