Претражи овај блог

Читаоци

субота, 21. септембар 2013.

Crnac bez jaja :)

  • Biskvit

  •  3 jogurta u casi
  •  300 g brasna
  •  250 g secera
  •  120 ml ulja
  •  25 g kakaa ili vise po zelji
  •  2 kasicice sode bikarbone
  •   maslac za premazivanje pleha
  • Glazura

  •  150 g maslaca
  •  150 g cokolade za kuvanje
  •  120 g secera
  •  120 ml mleka                  
  1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu mutite mikserom 2-3 minuta.
  2. Smjesu sipajte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  3. Maslac rastiopiti, skloniti s vatre, dodati čokoladu  na kockice, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom. 
    Ja sam stavila malo manje kakaa,pa je vise ispao melez nego crnac. :)

Нема коментара: