Претражи овај блог

Читаоци

недеља, 22. септембар 2013.

Munchmallow torta

  •   Biskvit /6 zumanaca,12 kasika secera,200ml mleka,100ml ulja,6 kasika brasna,3 kasike kakaa,1/2 praska za pecivo.
  • Saum/6 belanaca,15 kasika secera,5 kasika vode12 kasika secera.
  • Cokoladna glazura/100g cokolade,3 kasike vode,4 kasike ulja. 
  • Umutiti zumanca sa secerom,dodati ulje,mleko,brasno sa praskom za pecivo i na kraju kakao.Peci oko 20min na 200 stepeni.Mozete peci u plehu 20/30 ili u okruglom precnika 33.
  • Umutiti belanca sa 15 kasika secera .U serpi uspinovati secer i vodu ,pa dodati polako ,neprestano muteci umucenim belancima.Masa ce se udvostruciti i biti kao za sampitu.
  • Na ispecenu koru sipati saum,temperaturu smanjiti u rerni na 130 stepeni pa tortu vratiti u rernu jos 10 min da se sve lepo zapece.Mozete ravno namazati saum i napraviti pravilne lepe kocke ili napraviti kao ja cupavu tortu,po zelji.
  • Na gotovu tortu sipati po zelji cokoladnu glazuru i staviti u frizider da se stegne.                                                                                      

Нема коментара: