Претражи овај блог

Читаоци

недеља, 01. април 2012.

Posna cokoladna torta sa kuglicama

Potrebno:
*za dve kore-400g brasna,1/2 kasicicesoli,10 kasika secera,1 kesica sode bikarbone,3 kasike ulja,250ml piva,200g bagremovog meda.
*za prvi  fil-700 ml sojinog meka,3 pudinga od cokolade,100 g posne cokolade,200g secera,250g margarina.
*za drugi fil-200g posnog slaga,200 ml kisele vode.
*za grilijas-200g secera,100 g lesnika.
*za kuglice- 250g margarina,200g prah secera,300g posnog mlevenog keksa,malo ruma,100g mlevenih lesnika.
*za ukrasavanje-300g posne cokolade,1 kasika ulja.

U odgovarajucoj posudi zicom umutiti sve sastojke za kore i podeliti u dva dela.Svaku peci u plehu oblozenom papirom oko 15 min na 180 stepeni.Kore ostaviti sa sve papirom da se hlade.

Drugi fil umutiti mikserom.

U serpi na tihoj vatri istopiti secer i dodati lesnike.Masu razliti na pouljen pleh.Kad se stvrdne izlomiti na parcad i samleti u masinici za keks.Grilijas je spreman.

U plasticnoj posudi rukama umesiti srednje tvrdu masu za kuglice.Praviti loptice dlanovima,svaku uvaljati u grilijas i ostaviti na tacnu da se susi.Treba da ispadne 28 kuglica.

Za ukrasavanje,cokoladu na pari otopiti na tihoj vatri sa malo ulja.

Finalni postupak-na tacnu redjati-kora-1/3 prvog fila-poredjati kuglice u cetiri reda po sedam kuglica,kao na slici-2/3 prvog fila odozgo-posuti malo grilijasom-drugi fil-kora-preliti vrucom otopljenom cokoladom,malo sacekati da pocne da se steze,pa ostrim nozem blago iscrtati na cokoladi parcad-posuti odozgo preostalim grilijasom.
Tortu dobro ohladiti pre serviranja.Parcad seci ostrim nozem i sto tanjim- da bi se kuglice lepo presekle.

Na ovu tortu sam posebno ponosna jer sam citav recept za nju sama smislila.Deluje veoma komplikovano i dugo,ali verujte da nije.
Meni je u svemu pomagala moja cerka,tako da je torta brzo napravljena.♥


Нема коментара: