Претражи овај блог

Читаоци

недеља, 01. април 2012.

Posna Moskva šnit

Potrebno je:
3 solje brasna,2 solje secera,2 solje vode,1/2 solje ulja,3 kasike dzema od kajsije,1 kasicica sode bikarbone,2 kasicice kakaoa,250gr visanja,200g pecenih lesnika,250g ananasa iz konzerve,500g posnog slaga,400ml kisele vode,500ml sojinog mleka,2,5 pudinga od vanile,200g secera,1 posni margarin.

U odgovarajucoj posudi zicom umutiti brasno,secer,vodu,ulje,dzem,sodu bikarbonu i kakao.Masu podeliti na tri jednaka dela i ispeci tri kore u plehu oblozenom papirom,na 200 stepeni,dok ne porumene.Pecene ostaviti sa sve papirom da se hlade sa strane.Kore ce izledati malo lepljivo ali kada se ohlade bice sve o.k.

Prvi fil umutiti mikserom od 200g slaga i 200ml kisele vode i ostaviti u frizider da se ohladi.

Drugi fil skuvati na pari,i to-500ml sojinog mleka,puding od vanile,200g secera.Kad postane jako gusto,skinuti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.U ohladjen fil umutiti ceo margarin.

Visnje ocistiti od koscica i dobro iscediti,ananas iseci na kockice a lesnike ispeci pa iseckati u blenderu.
Ukrasavanje-300g slaga umutiti sa 200ml kisele vode,po zelji dodati neki detalj,npr cvetice.

Finalni postupak-filovanje ide sledecim redom-
kora-drugi fil-visnje-posuti odozgo malo lesnicima-prvi fil-kora-drugi fil-ananas-lesnici-prvi fil-treca kora-drugi fil-ukrasiti slagom.



Нема коментара: