Претражи овај блог

Читаоци

субота, 14. април 2012.

Zacarana jaja


Potrebno je-
1 kesica zelatina u prahu,malo graska,malo kukuruza secerca,2 sargarepe,2 krompira,persun,100g sunke,10 ljuski-oklopa od 10 jaja.
Na dnu svakog jajeta napraviti rupu,kroz nju iscureti jaje,oprati ljuske i ostaviti da se suse u kutiji od jaja.
Povrce obariti u slanoj vodi i iseckati na kockice sargarepu i krompir,dodati svez seckani persun i na kockice sunku.Sve dobro promesati,puniti ljuske,ali ne do vrha.Zelatin spremiti po uputstvu sa kesice pa naliti jaja-tj ljuske.Tako postavljene u kutiji od jaja,ostaviti u frizider da se dobro stegnu .Skinuti ljusku sa ohladjenih jaja kada se zelatin stegao i sluziti uz neko predjelo za Uskrs.
HRISTOS VOSKRESE!


Нема коментара: