Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 09. јануар 2012.

Ducina torta


Sastojci:10 jaja,32 kasike secera,2 vanilina secera,6 kasika gustina,500ml mleka,1 kasika limunovog soka,200g putera,100g prah secera,4 slaga,4 vece banane i 500g svezih jagoda.
Kora:Umutiti 10 belanaca sa 22 kasike secera i kasikom limunovog soka.Susiti oko 50min na 150c.
Fil:Na pari skuvati mleko,zumanca,10 kasika secera,vanil secer i gustin.Kada se fil ohladi dodati puter i prah secer.Dobro ohladiti u frizideru fil,pa filovati tortu sledecim redom: kora,banane isecene na krugove,pola fila,jagode na krugove pa druga polovina fila.Tortu ukrasiti slagom.Pre serviranja dobro ohladiti u frizideru.

Postovani,torta je pravo osvezenje za vrele letnje dane i veoma se jednostavno pravi.Prijatno!!!


Нема коментара: