Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 09. јануар 2012.

Kokos torta

Ispeci jednu koru od:9 belanaca,350g secera,sok od 1 limuna,200g kokosa,150g brasna u koje ste dodali 1 prasak za pecivo.Umucenu koru sa mikserom,peci u zagrejanoj rerni oko 30 min na 180 stepeni.Ohladjenu koru preliti sa 4 soljice mleka i ostaviti da se to dobro natopi.
Skuvati fil od;9 zumanaca,9 kasika secera,9 kasika  gustina razmucenih u 750ml mleka.Sve to kuvati na pari dok se dobro ne zgusne.Skuvani fil ostaviti da se dobro ohladi ,te u njega dodati 250g maslaca umucenog viljuskom sa 100 g prah secera,sve to dobro umutiti mikserom.
Nafilovati tortu,zavrsiti slagom.Ukrasiti po zelji.Ja cesto za ukrasavanje koristim  ratluk.Svi vole da ga jedu,lako se obradjuje,jeftin je, i ko ima maste ili iskustva sa fondanom moze da proba....Fondan masu obozavam,ali cesto nemogu da je nadjem...Potrudicu se uskoro da isprobam domaci recept za fondan,ako mi uspe eto ga sa sve slikama na blogu...  :) :) :)

Нема коментара: