Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 09. јануар 2012.

Kapri torta

       Umutiti koru od 10 belanaca,22 kasike secera i 1 kasikom sirceta.Koru susiti sat vremena na 100 stepeni kao za puslicu.Pri tom rernu nikako ne otvarati dok traje susenje ,da kora ne splasne!Kora je gotova kada pocne da se odvaja od papira za pecenje koji ste stavili u pleh.
Napraviti dva fila.
Prvi fil: skuvati na pari10 zumanaca,15 kasika secera,2 kesice vanilinog secera u 500ml mleka od kojeg ste predhodno odvojili manju kolicinu u kojoj treba razmutiti 6 kasika gustina .Sve to dobro kuvati na pari uz mesanje dok se ne zgusne.U ohladjen fil umutiti 200g maslaca i umutiti mikserom u glatku smesu i ostaviti da se hladi.
Drugi fil:  napraviti od 200g vode i 15 kasika secera koje ste stavili da provri,te u to dodati 500g jagoda seckanih na kocke.Kuvati oko 5min ,te u to dodati 2 pudinga od vanile razmucena u 50g vode.Kuvati dok to ne postane zelatinasta masa gusta pa skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Glazura: u 70g maslaca rastopiti 150g cokolade za kuvanje.
Tortu filovati redom-kora,drugi fil-sa jagodama,prvi fil,glazura od cokolade i zavrsiti je sa punoooo slaga.Ukrasiti po zelji.Dobro ohladiti u frizideru pre serviranja i nikako je ne drzati na toplom mestu.:)






1 коментар:

Ceca је рекао...
Аутор је уклонио коментар.