Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 22. јануар 2012.

Empanade-slatke i slane



Zamesiti testo od:500ml mlake vode,1 svezeg kvasca,5 kasika ulja,kasicice secera i kasicice soli sa oko 1 kg mekog brasna tip 400.
I jos treba:250g maslaca,1 zumance,prah secer i kremic ili dzem po zelji.
   Nadoslo testo razvuci oklagijom i premazati 1/4 maslaca,preklopiti ga na sto vise delova i ostaviti 20 min u frizider.Postupak ponoviti jos tri puta.Tako dobijeno lisnato testo,razvuci oklagijom na debljinu 5-7mm i vaditi oblik kruga modlicom.U svaki staviti kasicicu kremica ili dzema po zelji,pa pritisnuti modlicom.Ko nema modlicu za jastucice,oblik moze seci casom a preklopljen krug na pola moze pritisnuti viljuskom.Svaki jastucic premazati zumancetom.Peci na 200 stepeni,dok ne porumene.Gotove jastucice posuti prah secerom pre sluzenja.
Napomena:testo je jako meko i zahvalno,moze se puniti i u slanoj varijanti npr sirom ili pizza ukus pozelji
   

 





Slano punjenje:
kecap
origano
gauda rendana
cajna kobasica






Нема коментара: