Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 09. јануар 2012.

Gingerbread kolacici




Potrebno je:300g mekog brasna,100g maslaca,1 jaje,100g secera,1 vanilin secer,prasak za pecivo,2 kasicice kakaoa,1 kasicica cimeta,mesavina gotovog zacina za medenjake,4 kasicice sumskog meda.
 Za dekoraciju:1 belance,250g secera u prahu,1 supena kasika soka od limuna,prehrambene boje u gelu ili prahu.
 Sve sastojke za testo rucno umesiti kako bi se dobilo glatko testo.Testo prekriti providnom folijom i ostaviti 15 min da odstoji.Potom testo rastanjiti oklagijom,na debljinu 5 mm i modlicama vaditi zeljene oblike.U pleh sa papirom za pecenje redjati kolacice i peci na180 stepeni 10 min .Umutiti smesu za dekoraciju viljuskom,sipati u spric i hladne kolacice dekorisati po zelji.Ostaviti ih da se suse dok se dekoracija ne stegne.A
ko ih budete cuvali u kutiji sa poklopcem,kolaci ce ostati svezi i do 7 dana.Uzivajte!!!






1 коментар:

Ceca је рекао...

Jako je bilo zabavno praviti ih...a u svemu se,pored mene i Duce najvise istakla moja Ema♥