Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 9. јануар 2012.

Gingerbread kolacici

   






Potrebno je:300g mekog brasna,100g maslaca,1 jaje,100g secera u prahu,1 vanilin secer,prasak za pecivo,2 kasicice kakaoa,1 kasicica cimeta,mesavina gotovog zacina za medenjake,4 kasicice sumskog meda.
 Za dekoraciju:1 belance,250g secera u prahu,1 supena kasika soka od limuna,prehrambene boje u gelu ili prahu.

U odgovarajucej serpi rastopiti maslac i med.Skloniti da se prohladi te,dodati jaje.Posebno prosejati i sastaviti sve suve sastojke. 
Sastaviti u ne lepljivo testo mokre i suve sastojke.Testo prekriti providnom folijom i ostaviti 1h u frizideru da odstoji.Potom testo rastanjiti oklagijom,na debljinu 5 mm i modlicama vaditi zeljene oblike.U pleh sa papirom za pecenje redjati kolacice i peci na180 stepeni 10 min .Ostavljati razmak u plehu jer ce malo da narastu.
Pustite masti na volju.Obavezno uposlite decije malene rukice,kolacici ce biti lepsi uz pomocnike.

Umutiti smesu za dekoraciju viljuskom,treba biti ne previse retka,sipati u spric i hladne kolacice dekorisati po zelji.Ostaviti ih da se suse dok se dekoracija ne stegne.A
ko ih budete cuvali u kutiji sa poklopcem,kolaci ce ostati svezi i do 7 dana.Sto duze stoje sve su meksi i lepsi,ako se cuvaju u kutiji.Uzivajte!!!



    





1 коментар:

Ceca је рекао...

Jako je bilo zabavno praviti ih...a u svemu se,pored mene i Duce najvise istakla moja Ema♥