Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 9. јануар 2012.

Tocak krofne






Sastojci:
200ml mlakog mleka,2 cela jajeta,500gr brasna,kvasac,50gr secera,prah secer i kora limuna.
1.Zamesiti testo od mleka,jaja,kvasca,secera i brasna i narendane kore limuna.Ostaviti da narastu.
2.Razvuci testo oklagijom i seci prvo velikom casom a posle manjom casicom sredinu,tako da to bude oblik tocka.
3.Ostaviti da nadodju,pokriti krpom.Kad nadodju okrenuti ih sa druge strane jos 15 min da nadodju,pokriti krpom. Zagrejati ulje u posudi za przenje,spustati stranu koja je bila gore sada da bude dole i polako ih prziti.
4.Przene valjati u prah secer i po zelji ukrasiti cokoladom ili eurokremom,slatkisima...kao na slikama










Нема коментара: