Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 10. јануар 2012.

Moskva snit


Za cetiri kore potrebno je:16 belanaca,16 kasika secera,24 kasike mlevenih oraha,4 kasike mlevenih lesnika,4 kasike brasna.
Za fil je potrebno:16 zumanaca,12 kasika secera,1 puding od vanile,500ml mleka,1 kasika gustina,250g maslaca.
I jos treba:500ml slatke pavlake,500g visanja,1 manja konzerva ananasa,150g pecenih seckanih lesnika i za ukrasavanje slag ili fondan po zelji.
Kore:izmiksati 4 belanca sa 4 kasike secera u gusci sham.Dodati 1 kasiku brasna,6 kasika mlevenih oraha,1 kasiku mlevenih lesnika i lagano promesati varjacom.Smesu sipati u pleh oblozen papirom i peci12-13 min na 200 stepeni.Ponoviti postupak sa preostale tri kore.
Fil:zumanca i secer dobro umutiti,dodati gustin i puding koji su predhodno razmuceni u 150ml mleka,sve lepo sjediniti.Ostatak mleka staviti da prokuva pa dodati predhodnu smesu.Kuvati na tihoj vatri ili na pari uz povremeno mesanje.Skuvani fil dobro ohladiti pa u njega dodati maslac.Fil ostaviti da se dobro ohladi.
Pred samo filovanje torte umutiti slatku pavlaku.
   Torta se filuje sledecim redom:kora,fil,visnje,seckani lesnici malo odozgo,slatka pavlaka,druga kora,fil,ananas seckan na kockice,odozgo malo seckanih lesnika,slatka pavlaka,treca kora,fil,visnje,ananas,seckani lesnici,slatka pavlaka,cetvrta kora-koja se ili zavrsava slagom ili se preko kore maze puter krem(125g maslaca,200g secera i tri kasike mleka umutiti u penastu smesu) pa se stavlja fondan.







Torta se pravi danas za sutra,jer kore dobro smeksaju tek sutradan.

2 коментара:

Ceca је рекао...

Ovo je moja omiljena torta...pravljena specijalno za moju Emu...

Unknown је рекао...

ovo je moja omiljina torta, pravljena za moju Emu...eh ponosna mama svaka cast na umjecu, strpljenu za ovako nesto...